Я можу покласти гарячий у морозильник

Причини, чому не покласти в холодильник гаряча їжа

Найпоширеніша відповідь на питання: чому неможливо поставити гарячий в холодильник? Тому що. Зламав традицію і очолив цілий сім аргументів.

Мама часто виграла мене, коли я збираюся піднятися на одній з полиць у холодильнику вихідний каструлю з супом. Моє питання: “Чому?”- незабаром вона відповіла:” Шкідливі “. Для мене ця заборона була від розряду незрозумілого. Ніж так погано це загрожувало, я не знав, але тільки у випадку не зробив.

Як з’ясувалося, існує щонайменше 7 причин, коли категорично неможливо поставити гарячу їжу в холодильник. Але є винятки. Все це буде обговорюватися.

До якої температури потрібно охолодити їжу

У більшості інструкцій для холодильників вказується, що його можна поставити в кімнатній температурі, т. Е. Охолоджене приміщення до 30 40 ° С.

Але є продукти, які тривалий час не рекомендується охолоджувати при кімнатній температурі (наприклад, м’ясні та рибні страви). З повільним охолодженням, бактерії, здатні доводити розлади харчових продуктів та сильні захворювання, швидко помножуються.

Гарячі швидкопсувні страви перед розміщенням у холодильній камері рекомендується охолонути в контейнері, наповненому холодною водою з кубиками льоду.

Після цього вони можуть бути розміщені на полиці без побоювань.

Чи є якісь винятки

Власники побутової техніки вважають, що воно все ще тепло в холодильнику. І інструкція є лише рекомендацією, а не вимогою. Тому багато виробників покращили свої пристрої, і тепер постачання агрегатів більш адаптуються. Техніка стала менш сприйнятливою до різкої зміни температури. Отже, ризик обладнання виходить з наведеного нижче для моделей:

Не морозит холодильник! Как найти поломку в холодильнике или морозильной камере?!

Технічні характеристики пристроїв з такими наклейками дозволяють усунути рекомендацію гарячих страв з інструкції. У таких моделях встановлено декілька відсіків для різних продуктів. На додаток до стандартної морозильної камери та холодильної камери, є “випадки” для охолодження алкоголю та закритих ящиків, де ви можете залишити гарячі бульйони. Овочі та фрукти зберігаються окремо від інших продуктів. Чим більше спеціалізованих відсіків, більш надійний та адаптований холодильник до різних умов.

У закритих полях охолоджувальний елемент не виводить надлишок тепла назовні. Завдяки цьому не існує ризику формування крижаної кори. І температура в інших відділеннях холодильника не змінюється. Але процес охолодження. це лише зварне блюдо, не так швидко.

Важливий! Але все-таки не рекомендується експериментувати. Існує велика різниця між тарілкою з теплим супом і 10-літровим жолобом, який тільки що був на плиті. Чим вище температура їжі та більше його обсягу, тим гірше він передає техніку.

Забороняється видалити гарячим у холодильниках радянського типу, а також пристроїв з системою капсуної охолодження. Вони не мають відокремлення температур, як у сучасних холодильниках. І замерзаючий елемент часто покритий льодом і снігом навіть при правильній роботі. Якщо ви періодично покладіть гуртки кип’яченою водою, то деякі з холодильників покривають лід та сніг, який можна видалити тільки при розморожній. Занадто часті відхилення зменшують термін служби обладнання.

READ  Як покласти довжину волосся середньої фен

Чому це неможливо і що станеться

Деякі господарі звикли покласти каструлю з перевернутим їжею в холодильнику, не вгадуючи, що це неможливо це зробити. Пояснюючи, чому у нього неможливо поставити гарячу їжу, експерти називають кілька причин.

Освіта Ineya

Якщо в холодильнику поклав гаряче рідке блюдо (суп, компот і т. D.), він розпочнеться швидко прохолодно. Вологість з нього стане інтенсивно випарюється, осіла на задній стінці камери у вигляді імені. Через отриманий земельний шар, процес провідної теплової енергії від продуктів, що призводить до погіршення функції охолодження пристрою, збільшення навантаження на його компресор, перевищення електроенергії та зменшення періоду зберігання. З тієї ж причини неможливо залишити гарячу воду в холодильнику.

Гарячі в холодильнику: Ви можете або не можете?

Пошкодження страв

Гаряча кімната для їжі в холодному відсіку призводить до різкої зміни температури. Через цю стіну посуд не можуть витримати і тріснути. Скляні та керамічні контейнери мають особливу чутливість до температурних крапель.

Погано терпіти швидке охолодження і тефлон. Сковорода цього матеріалу, наповнена гарячою їжею, під впливом холодного буде деформована і покрита мікротріщинами. Це зменшить період роботи та пошкодження неплідного покриття.

Носити техніку

Найважливішою та дорогою частиною холодильника є компресор або двигун. У моделях інвертора він постійно працює, періодично змінюється швидкість. У не реакторних агрегатах компресор періодично вимикається, забезпечуючи технічне обслуговування в холодильних та морозильній камері постійного температурного режиму.

Охолодити гарячу каструлю в холодильник, двигун починає працювати більш інтенсивним. Надмірне навантаження на це може спровокувати:

  • Провалість лампи, що висвітлює холодильну камеру при відкритті;
  • Розбиття вентилятора в моделях без морозу;
  • недостатнє охолодження їжі, зменшення його зберігання;
  • Порушення цілісності трубки з фреоном.

Ті, хто використовується для подання гарячої їжі в холодильник, потрібно знати, що це призводить до збільшення температури у камері. Щоб зменшити його, двигун переходить до режиму інтенсивної роботи, в якому це може бути до 3 годин.

Експерти розрахували, що кожну годину посиленої компресорної роботи здатна зменшити тривалість свого “життя” на 6-8 годин. Якщо ви поклали незручну їжу до холодильника, то, швидше за все, нічого не відбувається, але це регулярно робить його, можна мати справу з компресором, а його заміна дорога.

Переповнення електроенергії

Через гарячі продукти, інтенсивність двигуна в інверторних холодильниках збільшується, вона перестає уповільнити темп. Компресор типу Uninvertor в такій ситуації не може вимкнути і не працює без зупинки. І в обох випадках двигун для охолодження їжі вимагає більше електрики.

Для того, щоб представити розмір надмірного електроенергії, можна розглянути приклад: якщо ви покласти 3-літрову каструлю в холодильник, нещодавно видаляється з супної пластини, то для його охолодження до температури 5 ° С двигун потребує додатково 74-99 Вт електроенергії. Часто працює в цьому режимі, двигун за місяць здатний значно збільшити сімейні витрати на електроенергію.

READ  Як мити морозильник з гнилого запаху

Пошкодження небезпеки

Звичка очищення гарячих горщиків у холодильнику може пошкодити його полиці. У сучасних агрегатах вони виготовлені зі скла, укладеного в рамці з пластику. Внутрішня поверхня камери та коробки для зберігання найчастіше пластичні. Контакт гарячого горщика холодного скла призводить до того, що на ньому з’являються тріщини, а пластик під впливом високих температур деформується.

Небезпека пошкодження полиць та коробки вище в недорогих холодильників, оскільки вони виготовляються з низьких якісних матеріалів, які не можуть протистояти відмінностям від температури. Але дорогі агрегати не повинні підлягати такому тесту, оскільки вони призначені для зберігання охолоджених продуктів.

Чому не можна покласти в холодильник

Холодильник. це інтегральний атрибут установки будь-якої кухні. Кожна господиня розуміє свою потребу і активно використовує. Однак, не всі знають, чому неможливо покласти гарячий у холодильник, ніж загрожує околиці охолоджених та теплих продуктів. Щоб зрозуміти цю проблему, важливо враховувати зовнішній вигляд та особливості обладнання, що використовується у його виробництві.

У інструкції з експлуатації сказано, що неможливо поставити гарячу їжу в холодильник. Виробник попереджає скорочення терміну служби пристрою у разі порушень правил використання. Спочатку потрібно охолоджувати продукт до кімнатної температури. Тоді їжа краще буде продовжуватися, і техніка триватиме багато років. Щоб відповісти на питання про те, чому неможливо розмістити гарячі продукти в камеру охолодження, потрібно розглянути кілька аспектів.

ВТЕЧА ВІД ПРАВДИ. Стосується кожного. Ефір від 30.09.2021

Носити техніку

І що, якщо ви поклали? Техніка правди може зламати? Для того, щоб зрозуміти питання, слід розглянути принцип роботи охолоджувального пристрою. З двох найпоширеніших систем заморожування (капсунь і “без морозу”), без морозу є більш стійким до таких вантажів. Але з часом, якщо ви часто практикуєте охолоджуючий гарячий суп, техніка спочатку буде гіршою, а врешті-решт відмовляється виконувати свої функції. Зі збільшенням температури в пристрої двигун отримує сигнал, який потрібно працювати над нормою і не вдається передчасно.

Поганий вплив

Друге питання полягає у свіжості продуктів, вже розташованих у холодильнику. Якщо ви поклали гарячу каструлю в кафедрі, це негайно почне виділяти тепло і пар. Це негативно вплине на збережену їжу. Він знову нагрівається, потім починає знову охолоджувати. Це особливо шкідливо для швидкопсувних продуктів, таких як молочне, охолоджене м’ясо та т. D. У деяких продуктах харчування, за таких умов, можуть з’явитися шкідливі бактерії, використання яких може викликати захворювання.

Змінити смак

Це смак гарячої страви, розміщеної в холодильнику? Так. Хостесс знає секрети, що забороняють швидко прохолодні страви. Наприклад, приходить незручне молоко, а випікання буде падати. Це найпоширеніші знання, але не всі. Деякі господині стверджують, що блюдо повинна охолоджуватися при кімнатній температурі, інакше вона не буде порушена, а його аромат зникне. Тому, перш ніж поставити гарячі продукти в холодильник, слід пам’ятати про можливі зміни за своїм смаком та ароматом.

Освіта Ineya

Коли господиня вирішує поставити посуду в холодильнику, вони починають інтенсивно виділяти тепло і парою, внаслідок чого з’являється конденсат. Він негативно впливає на роботу пристрою, особливо з системою капсу. По-перше, лід утворюється на задній стінці, з’являється крижа, що може призвести до перегріву двигуна та розбиття технології. У кращому випадку вам доведеться провести позапланову розморожування пристрою. З системою без морозу ситуація краще: не сформована, але є додаткове навантаження, якщо ви поклали гарячі страви в холодильник.

Посуд і полиці

На додаток до основних причин, є також інші, до яких не звертають уваги. Кожен покупець вибирає побутові прилади не тільки технічними характеристиками, а й внутрішньою наповнювачем: хтось комфортні скляні полиці, хтось металеві решітки. Але вони можуть зіпсувати, якщо вони покладуть гарячу каструлю. Верхній шар решітки можна встановити і стати непридатним. Полиці, навіть якщо вони з загартованого скла можуть працювати. Також може зіпсувати улюблену чашку та інші страви. Через різкі краплі температури, емальованих тріщин, фарба. це чіпси.

READ  Камін робить це самостійно в квартирі картону

Як не реагує на гарячу систему морозу

Немає необхідності думати, що високотехнологічні холодильники важко пошкодити. Питання може бути теплим супом, щоб покласти в холодильник і для агрегатів з відсутністю системи морозу. Немає морозу, холодне повітря постачається вентиляторами, а також у звичайних пристроях, вона служить ланцюгом охолодження на задній стіні.

Гарячі в холодильнику: Ви можете або не можете?

Єдине, що виграє холодильник “не замерзання”, не є сформованим льодом на стінах камер. Немає функції морозу не дозволить цьому. Але гаряча їжа всередині блоку, вона може однаково сильно впливати на роботу та ті та інші холодильники.

Гарантія на техніку

У інструкціях для використання технологій виробники вказують на максимально допустиму температуру їжі, можливо для розміщення в холодильнику.

У разі порушення рекомендацій, можливі проблеми з гарантійним ремонтом обладнання. Для фахівців не буде важко з’ясувати, що пристрій керувався при максимальних навантаженнях.

Можлива повна відмова від гарантійного ремонту у випадках:

У цих випадках одиниця буде вилучена з гарантійного обслуговування, і дорожча заміна компресора доведеться вироблятися за власними витратами.

Перед розміщенням пристрою вам потрібно ознайомитись із інструкцією, яка містить деякі вимоги до місця його встановлення:

  • Повітряний розрив між тил, бічними стінками корпусу та розділом кухонної гарнітури (вбудованого обладнання) або стін (відокремленого пристрою) має бути не менше 5 см;
  • Відстань від підлоги до носа морозильної камери. 5-8 см (регулюється підкладкою ноги). Так само, за допомогою рівня виключити диск пристрою;
  • Установка під поверхню приготування заборонено;
  • Пристрій розміщується на відстані щонайменше 30-50 см від радіатора, газової печі та інших опалювальних пристроїв;
  • Температура приміщення повинна відповідати кліматичному класу одиниці;
  • Виключити прямі сонячні проміжки на холодильне обладнання.

Перед включенням до електромережі, переконайтеся, що мережева напруга та морозильник відповідають. За відсутності заземлення, зверніться до спеціаліста, інакше виробник не несе відповідальності за наслідки.

Увага! Забороняється використовувати розширення, якщо шнур пристрою не досягає виходу. Якщо пристрій не може бути ближче, то єдиним правильним рішенням буде передача стаціонарного встановленого електричного мережевого роз’єму.

можу, покласти, гарячий, морозильник

Перше з’єднання агрегату здійснюється через 6 годин. Його перебування при кімнатній температурі. Попередньо протріть внутрішню поверхню теплою водою з додаванням оцту або розчину соди. Це допоможе усунути неприємний запах нової техніки. Вологі залишки видаляють з чистою сухою тканиною.

About the author

| Denial of responsibility | Contacts |RSS