Як зберегти помідори на зиму в морозилці

Table of Contents

Як правильно заморозити свіжі помідори в морозилці

Підготувати томати для заморожування досить легко. Краще використовувати м’ясисті плоди, в них не так багато соку. Хоча і сік теж можна застосувати у справу.

Потім томати слід добре промити під проточною водою і обсушити чистим або паперовим рушником: зайва волога нам не потрібна. Ось і все, залишається лише нарізати плоди, а потім покласти в морозильну камеру. Залежно від того, як надалі ви будете їх використовувати, і будемо готувати та нарізати помідори.

ПОМІДОРИ Взимку більше НЕ КУПЛЯЮ! ЯК КРАЩЕ ЇХ ЗАМОРОЗИТИ?

Підготовлені та нарізані томати укладаються на тарілку, тацю або обробну дошку, покриту харчовою плівкою, так потім їх буде легше зібрати.

І забираються в морозильну камеру на 1,5-2 години. Через цей час помідори дістаються, перекладаються в чистий і сухий поліетиленовий пакет, щільно закупорюють і прибирають назад до морозилки.

Не варто зробити заготовку відразу у великих партіях. Якщо є пара помідорів, висійте їх, поширюються на тарілку і видаліть у морозильній камері. І час займе трохи, а овочі підуть у справу. Але вони визначаються досить швидко, буквально за 5 хвилин. Тобто витягуючи з морозильника, вони можуть майже негайно подати заявку на приготування. І після розморожування помідори не втрачають ні форми, без смаку.

Як заморозити помідори?

Якщо у вас є багато помідорів середнього розміру, ви можете відпустити їх і заморозити їх. У потрібний момент вам знадобиться лише розморозити напівфабрикати і термічно обробляти його.

ПОМИДОРЫ ЗИМОЙ больше НЕ ПОКУПАЮ! КАК ЛУЧШЕ ИХ ЗАМОРОЗИТЬ?

Ми пропонуємо дивитися помідори з м’ясним начинками:

  • Візьміть правильну кількість дрібних помідорів, мити, розріжте шматок овочів з фруктами і видаліть ядро.

ПОМИДОРЫ ЗИМОЙ больше НЕ ПОКУПАЮ! КАК ЛУЧШЕ ИХ ЗАМОРОЗИТЬ?

  • Підготуйте начинку: Зробіть м’ясо з будь-якої целюлози, додаючи солі в ній, спеції.
  • Начиніть томати фаршем, розкладіть на застелену харчовою плівкою дошку і відправте заморожуватися.
  • Після того, як помідори заморозяться, складіть їх у пакет чи тару, щільно закрийте та промаркуйте. Зберігайте у морозилці.
  • Начинку можете використовувати будь-яке, наприклад, м’ясо з сиром, гриби і т.п. д.

Як заморозити помідори на зиму. 4 способи заморозки томатів

Як заготовити помідори на зиму без консервації? Адже сезонний урожай томатів не йде в жодне порівняння з тим, що з’являється на вітринах супермаркетів узимку. Привізні овочі, вирощені на суцільній хімії, не мають яскравого аромату, а в них вітамінів та корисних речовин дуже сумнівно. Щоб протягом року годувати сім’ю натуральними помідорами, їх можна заготовити влітку. Для цього не потрібно закручувати банки, кип’ятити розсіл і стояти біля розпеченої плити.

Для заморозки помідорів та овочів підійдуть пакети Zip-Lock, які у Білгороді можна купити в компанії Белпак-город. Повний асортимент представлений на офіційному сайті компанії за посиланням https://kupi-plenku.ru/shop/1770-paketyi-zip-lock. Продукція компанії на ринку більше 7 років. найкраща якість пакетів дозволяє зберігати овочі тривалий час без втрати їх смакових якостей.

Далі йтиметься про такий спосіб зберегти більшість вітамінів, як заморозка. Так, з помідорів можна зробити заготівлі на зиму і в такий спосіб. За цієї умови представиться можливість готувати піцу, супи, соуси та інші страви з додаванням корисних помідорів.

Заморожене томатне пюре із помідорів

У сезон овочів можна подбати про те, щоб не купувати томатну пасту. Така заготівля передбачає наявність блендера та пластикових контейнерів з кришками, що підходять за обсягом.

Плюс цього рецепту в тому, що не потрібно уварювати томатну масу годинами, втрачаючи дорогоцінний час і накручуючи рахунки за електроенергію.

READ  Парогенератор tefal блимає лампочка немає води

Заморожене томатне пюре із помідорів

  • Підготувати ємності із пластику (промити та просушити).
  • Необхідна кількість помідорів мити під проточною водою.
  • Видалити з верхньої частини тверду серединку.
  • Довільно їх нарізати.
  • За допомогою блендера перемолоти їх у пюре.
  • Масу, що вийшла, розлити, за допомогою половника, в підготовлені пластикові контейнери. Не варто турбуватися за шкірку, вона добре подрібнюється ножами, у результаті зовсім не відчувається.
  • Отримані порції накрити кришками, підписати дату та прибрати у морозильну камеру.

У такій варіації помідори можуть зберігатися до наступного літа. Але зазвичай закінчуються набагато швидше.

Заморожені помідорні слайси

Такий спосіб підходить для приготування піци, або м’яса по-купецьки. Або інших гарячих страв, у рецепті яких передбачено використання помідорів, порізаних на кружечки.

  • Помідори промити водою з-під крана.
  • Нарізати на кружечки (жорстку серединку зверху можна прибрати).
  • Розташувати килимок на полиці у морозилці.
  • На нього в один шар із невеликими інтервалами викласти нарізані помідори.
  • Залишити на 2-3 години, щоб вони підмерзли.
  • Через цей час дістати і перекласти в щільні пакети.
  • Підписати на кожну дату, прибрати назад на полицю.

Заморожені шматочки томатів для рагу чи супів

Цей варіант передбачає заморожування томатів, що розрізають на невеликі часточки.

Заморожені шматочки томатів для рагу чи супів

  • Томати промити водою з-під крана.
  • Витерти рушником або залишити на столі до повного висихання.
  • Розрізати на часточки, або кубики.
  • Попередньо не треба знімати з них шкірку, а сік, що з’явився, обов’язково злити.
  • Застелити килимком полицю в морозильній камері.
  • На нього, з інтервалами, в один шар викласти шматочки томатів.
  • Залишити замерзати на 2-3 години.
  • Після цього дістати килимок з овочами, пересипати їх у щільний пакет.
  • Підписати дату заготівлі, прибрати назад на зберігання.

Помідори, заморожені повністю

Цей спосіб заморозки томатів найпростіший. Вам не потрібно нічого нарізати чи подрібнювати.

Помідори беріть стиглі або навіть перестиглі, краще за середній розмір.

  • Томати треба добре вимити.
  • Чисті помідори потрібно добре обсушити або протерти рушником. Важливо, щоб помідори були сухі, інакше вони зморозяться між собою і потім не буде зручно їх використовувати.
  • Тепер розкладіть чисті та сухі помідори на килимок або дошку, залишаючи зазори між ними. Кожен помідор повинен лежати окремо, не стикаючись із сусідом.
  • Заберіть у морозильну камеру на 3-4 години.
  • Після того, як помідори підморозяться, зсипте їх у целофанові пакети та покладіть у морозилку на зберігання.

Використовувати цілі заморожені помідори дуже просто. При необхідності беріть потрібну кількість помідорів. Дайте час для того, щоб верхній шар відтанув, так буде дуже легко позбутися шкірки. Знявши шкірку, зачекайте, поки розтане весь помідор і починайте використовувати. Такі помідори можна додавати і в обсмажування, і просто додавати в супи або будь-які страви.

Ці чотири варіанти заморозки томатів, взимку виручать будь-яку господиню, яка дбає про здорове харчування сім’ї.

Як заморозити помідори різними способами на зиму

Залежно від мети зберігання та майбутнього використання овочі можна заготовити у різному вигляді. Оптимальний варіант. зробити запаси помідорів у різному вигляді для приготування улюблених страв. Частину томатів можна залишити повністю. Для цього підійдуть дрібні та середні плоди. Частину можна нарізати кільцями, шматочками чи половинками.

Помідори з невеликими пошкодженнями можна ретельно обрізати від зіпсованих ділянок, а потім подрібнити до пюре. Таким чином буде забезпечено вибір відповідного продукту на будь-який випадок.

Цілком

Для заморожування в такому вигляді підходять плоди, м’якоті яких міститься мало рідини. Ці помідори зазвичай мають невеликий розмір. Відмінно підійдуть такі сорти, як Черрі, Рома, Сливка. Більші та соковиті томати теж можна заморозити цілими, але їх доведеться важче і довше розморожувати і при цьому форма та консистенція будуть повністю втрачені. Послідовність дій:

  • Помідори вимити, відсортувати за розміром, висушити на паперовому рушнику.
  • Розкласти на піддоні плоди в один шар і помістити в морозильну камеру, налаштовану на максимальну температуру охолодження.
  • Через 3. 4 години дістати плоди і швидко, поки вони не почали розморожуватися, розфасувати по поліетиленових пакетах, потім помістити в морозилку на постійне зберігання. Можна використовувати пластикові контейнери. Головне, щоб тара була герметично закрита, тоді продукт не втрачатиме вологу в процесі зберігання.
  • При температурі.18 C томати зберігаються близько року, а при.12 C не менше 6 місяців.
READ  Мінімальний тиск води для газової колонки

Можна заготовити заморожені помідори цілими, але без шкірки. Щоб акуратно зняти її, потрібно видалити плодоніжку. Потім зробити на її місці ножем невеликий хрестоподібний надріз на шкірці і опустити томат на 10-15 секунд в окріп.

Після цієї обробки шкірка повинна легко відійти, а поверхня овочу залишитися цілою. Після цього їх заморожують так само, як звичайні плоди.

Шматочками

Для заготівлі у нарізаному вигляді зручно користуватися спеціальним зубчастим ножем для помідорів.

Його поверхня легко ріже соковиті овочі і не роздавлює їх. Це дозволяє отримати рівні, акуратні шматочки з мінімальною втратою форми та соковитості. Особливо це актуально при заготівлі томатних кілець для піци. Правила заготівлі:

  • Помідори перебрати, вимити та висушити.
  • Нарізати рівні кільця завтовшки близько 5 мм або кубики приблизно однакового розміру. Маленькі плоди можна розрізати на половинки.
  • На піддоні, застеляному харчовою плівкою або вощеним папером, укласти шматочки в один шар. Діяти потрібно швидко та акуратно, щоб ніжні овочі не встигли дати сік. Піддон помістити в морозилку на найнижчу температуру, яку можна встановити.
  • Через 3 години, коли нарізка добре застигне, розкласти часточки за невеликими пакетами або контейнерами з поліетилену і поставити в морозильну камеру на зберігання. Порції краще зробити невеликими, щоби можна було використовувати для приготування страв за один раз.
  • Зберігати нарізку з томатів можна до 1 року за температури.18C, та півроку при.12C. Не можна допускати повторного заморожування продукту після розморожування, у цьому випадку нарізані помідори втратять початковий вигляд, консистенцію та смак.

У вигляді пюре

Для приготування замороженого томатного пюре підійдуть плоди будь-якого сорту та розміру. Така заготівля відмінно підходить для борщу, гаспачо та інших супів. Подрібнити м’якоть овочів можна різними способами.Послідовність дій під час заморожування:

  • Томати перебрати, вимити та висушити.
  • Щоб зробити ніжне, однорідне пюре без шматочків шкірки, помідори можна занурити в окріп на 10 секунд, а потім очистити від шкірки. Це додасть продукту делікатності, але можна перекрутити м’якоть томатів і разом із шкіркою.
  • Вирізати фрукти навпіл, потім нарізати їх будь-яким способом. Можна натерти вручну на тертці, прокрутити за допомогою м’ясорубки або помістити в блендер.
  • Готове пюре розподілити порційно за пластиковими контейнерами, скляними банками або силіконовими формами. Поставити у морозилку у відкритому вигляді до зледеніння на 3 години.
  • Дістати контейнери із замерзлим пюре та закрити герметично кришками. Форми, які не мають кришок, загорнути щільно в еластичну харчову стретч-плівку або поліетилен.
  • Зберігати продукт у закритому вигляді можна до року за температури.18C.

Як заморозити помідори: правила та способи. Процес заморозки помідор: у вигляді пюре, кубиками, кружечками, докладний опис кожного способу

Отримати томатні льодяники потрібно для будь-яких потреб. Як їх зробити можна дізнатися з наведеної нижче інформації.

Коли сезон овочів добігає кінця, кожна господиня починає думати про заготівлі на зиму. Звичайно ж, можна приготувати на зиму консервовані овочі, однак, нітрохи не гірше робити заготовки із заморожених овочів.

Одними з найулюбленіших овочів багатьох людей є помідори. Заморожені влітку та восени томати відмінно підійдуть для використання їх у їжу в зимовий час. Адже їх можна додати в салати, яєчню, супи, борщі або ж можна просто вживати їх у їжу.

Як заморозити помідори

Існує думка, що рідкі овочі не можна заморожувати. Тому що в них висока рідина, яка відразу перетворюється на лід і змінює структуру самого овоча. Я сьогодні спробую розвінчати стереотипи і розповім, як я заморожую помідори.

Ви можете запитати, навіщо взагалі потрібні заморожені помідори? Зараз цілий рік у супермаркетах є свіжі овочі, завжди можна купити та приготувати. Але я не погоджусь. Свій холодильник, повний запасів, завжди стоїть удома, під рукою. А до супермаркету ще бігти треба.

До того ж, купувати ті ж помідори не в сезон дуже накладно для стандартного сімейного бюджету. А ми з вами заморозимо помідори ґрунтові, ще дешеві.

І, нарешті, головне. Для мене помідор – це ароматний овоч з багатим смаком – він і з кислинкою, і з соладкою. Але взимку – на жаль!. Мені справжні помідори не трапляються. Вони всі щільні, тугі, красиві, як на картинці, але на смак – трав’янисті. Немає від них жодного аромату, особливого томатного смаку.

Отже, заготовляючи помідори, ми даємо собі можливість насолодитися справжнім смаком, ароматом, заощадити час та сімейний бюджет.

READ  Рушник сушарка води або електрична, яка краще

Зберегти цей рецепт:

Бажаєте зберегти собі цей рецепт? Виберіть, куди:

  • Спіль.\актив. час приготування: 10 хвилин \ 10 хвилин
  • Кількість порцій: 4 порції
  • Калорійність (100g): 20 ккал
  • Вартість: дуже економно

Інгредієнти:

Приготування: Крок 1

Помідори можна заморожувати різними способами:

Сьогодні поговоримо про те, як заморозити помідори кружальцями. Все дуже просто.

Отже, підбираємо стиглі помідори. Миємо їх, ретельно обсушуємо (нам таки не потрібна зайва волога).

Нарізаємо помідори на кружечки. Товщину ви можете варіювати самі. Але я б не радила робити дуже вже тонкі кружечки. При розморожуванні частина рідини випарується, але частина повинна залишитися, а отже, має бути ресурс – товщина шматочка, наповненого м’якоттю.

Крок 2

Щоб заморозкою згодом було зручно користуватися, потрібно одразу правильно заморожувати. Я завжди викладаю шматочки в один шар. На підкладку, на одноразову тарілочку, на кухонну дощечку (якщо дозволяє місце у морозилці) акуратно викласти нарізані помідори.

Тепер поміщаємо тару в морозилку. Достатньо кількох годин, щоб помідори заморозилися. Дуже зручно готувати заморожування увечері. Потім на ранок варто дістати всі миски з помідорами з морозилки, зсипати в пакети або контейнери. Таким чином заморожені овочі ніколи не злипнуться, всі шматочки будуть окремо один від одного, а значить, їх буде дуже просто використовувати потрібну кількість.

Крок 3

Ми заморозили помідори кружальцями! Дуже швидко та просто.

Нізащо не повірю, що взимку вам не захочеться справжньої яєчні з помідорами! І ви її легко приготуєте з ароматними помідорами.

З такою заморозкою вийде смачна піца, сендвіч. Також я люблю використовувати заморозку у теплому салаті. У звичайному салаті мене все ж таки бентежить замороженість помідора. А в теплому такий помідор розкривається по-новому. Його не потрібно піддавати термічній обробці, достатньо викласти на заморожені помідори гарячі інгредієнти. І вийде чудово.

Як правильно заморозити помідори на зиму та як їх можна використовувати надалі

Для багатьох господарок сама ідея заморожувати томати на зиму може здаватися незвичною. Однак насправді ці овочі можна заготовляти у такий спосіб анітрохи не гірше, ніж будь-які інші. Правда, зробити взимку салат з таких помідорів не завжди вийде, зате є безліч інших способів їх використання, при яких заморожений продукт ні в чому не поступатиметься свіжим. Всі секрети заморожування томатів розповілимуть у цьому огляді.

Сьогодні важко подати літній салат без додавання червоних або жовтих м’ясних помідорів. І як тільки цей овоч вважався отруйним, і вони виросли виключно у декоративних цілях.

Батьківщина овочева. Південна Америка, в якій тепер ви можете зустріти диких оцінок. До Європи, помідори були доставлені іспанським Ерн Кортесом. Це сталося в 1519 році. Хоча в ряді європейських країн помідори сприймалися лише як фондові кольори, в Італії вони активно почали їсти. Тільки в кінці 18-го століття європейці видалив смак рослинності і відразу ж закохався.

У Росії помідори потрапили в 1780 р. Спочатку вони ставилися з обережністю, розглядаючи фрукти, небезпечні для здоров’я. Більше 20 років перейшов до того, як овоч був визнаний культурою саду і почав вирощуватись за їжу.

додаткова інформація! Довгий час точилися суперечки щодо того, до чого належить помідорний кущ — до фруктів, овочів або ягод. Це питання стало предметом судового розгляду в Америці у 1883 році. Суд визнав помідори овочами. Але в ботаніці він таки вважається ягодою. У Євросоюзі помідори вважаються фруктами.

Підготовка холодильника

Технологічні процеси перебувають у постійному пошуку. Щороку в різних напрямках з’являються винаходи з новими вдосконаленими моделями побутової техніки, яка має безліч функцій і допомагає домашнім господаркам. Сучасні морозильні шафи, камери, холодильники належать саме до такої категорії.

Домашні морозильні установки оснащені розділом шокової заморозки, завдяки якій багато видів овочів, а також ніжні примхливі томати охолоджуються досить швидко. Під час заморожування зберігаються корисні якості продукту, зовнішні показники.

Підготовчі процеси проводять стандартним способом. Камеру розморожують, миють, висушують, провітрюють. Позбавляють відокремлення від можливих сторонніх запахів. Відсік, призначений для заморожування томатів, повинен бути порожнім і мати максимальну кількість вільного простору.

https://heaclub.ru/kak-zamorozit-pomidory-na-zimu-v-morozilke-poshagovaya-instrukciya-foto
https://ogorodland.ru/kulinarnye-sovety/kak-zamorozit-pomidory-na-zimu-4-sposoba-zamorozki-tomatov/
https://udachnayadacha.ru/ogorod/ovoschi/tomaty/kak-zamorozit-pomidoryi-na-zimu.html
https://heaclub.ru/kak-zamorozit-pomidory-pravila-i-sposoby-process-zamorozki-pomidor-v-vide-pyure-kubikami-kruzhochkami-celikom-podrobnoe-opisanie-kazhdogo-sposoba
https://menunedeli.ru/recipe/kak-zamorozit-pomidory/
https://fermer.blog/bok/ogorod/tomaty/pomidory-na-zimu/1445-kak-pravilno-zamorozit-pomidory-na-zimu.html
https://ogorodguru.com/ovoshhi/pomidory-na-zimu-kak-zamorozit
https://moefermerstvo.ru/retsepty/zamorozka/pomidory-v-morozilke [/Spoiler]

About the author

| Denial of responsibility | Contacts |RSS